Гіпертонічне харчування

У народній медицині є чудовий рецепт гіпертонічної дієти. Сидіти на ній потрібно один раз в 10-15 днів (постарайтеся, щоб цей день випадав на вихідний), суворо виконуючи всі рекомендації. Тоді в решту часу будете почувати себе відмінно.

Ось як виглядає ця ефективна дієта:

7.45 — прийняти 20 крапель горілчаної настойки часнику, яку слід запити 0,5 склянки настою плодів горобини (залити 1 стол. Ложку плодів склянкою крутого окропу, настоювати, закутавши, годину, процідити).А настойку часнику робити за таким рецептом: залити 50 г подрібненого часнику 250 мл горілки, настояти в темному місці 12 днів, періодично помішуючи, потім дати відстоятися добу, процідити через марлю. Зберігати в темному, прохолодному місці.

8.00 — випити склянку відвару шипшини (70 г цільних плодів залити літром окропу в термосі, наполягати ніч, процідити, для смаку можна додати мед).

10.00 — випити склянку відвару плодів глоду (20 г плодів залити склянкою окропу, варити 10 хвилин, настоювати 12 годин, процідити).

11.45 — прийняти 20 крапель горілчаної настойки часнику, запивши її 1/3 склянкою свіжого бурякового соку.

12.00 — вегетаріанські щі без солі  (склад: горох, морква, буряк, капуста, цибуля, часник; всі овочі варити на слабкому вогні в 2-4 склянках води).

14.00 — випити склянку відвару плодів шипшини, розчинивши в ньому 20 крапель настоянки часнику.

16.00 — випити склянку морквяного соку, розчинивши в ньому 1 чайн. ложку часникового соку.

18.00 — вегетаріанські щі без солі.

20.00 — випити 1/2 склянки морквяного соку, розчинивши в ньому 1 чайн.ложку часникового соку.

22.00 — випити склянку компоту з родзинок, кураги та інжиру, розчинивши в ньому 20 крапель часникової настойки.

От і все. Потрібно тільки не лінуватися, заздалегідь приготувати все відвари і настоянку, і правильно організувати свій день. Але ж у нагороду буде — гарне здоров’я. Здається, воно того варте…

Ароматы и духи доставка организована тут же. Главное — оригинальное качество продукции.

Дієта для гіпертоніків

Дивиться ще по-темі:

АРТРИТИ

Відвар листя брусниці п'ють при відкладенні солей, артриті, спондильозі, подагрі, суглобовому ревматизмі, набряках. 2 чайні ложки листя залити склянкою води, кип'ятити 15 хвилин. Відвар остудити, процідити і випити протягом дня ковтками при циститі, нефриті, відкладення солей, артриті, подагрі. Квітки бузини, лист кропиви дводомної, корінь петрушки, кора верби (всіх порівну). Столову...


ГЕМОРОЙ. Лікування

Звіробій продірявлений. Застосовують у вигляді відвару: столову ложку подрібненої трави залити склянкою окропу, кип'ятити 15 хвилин на слабкому вогні, процідити. Пити по 1/4 склянки 3 рази на день. Суниця лісова. Відвар листя застосовують для клізм і обмивань (столову ложку листя заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити). Калина звичайна. При гемороїдальних кровотечах...


ГОЛОВНИЙ БІЛЬ

Брусниця звичайна. У народній медицині використовують свіжі ягоди. Бузина сибірська. Застосовують настій квіток бузини: столову ложку сухих квіток заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Приймати по 1/4 склянки (краще з медом) 3-4 рази на день за 15 до їди. Валеріана лікарська. Застосовують у вигляді настоїв і відварів. Ефективність валеріани виявляється більш...


Вегетоневроз

Глід криваво-червоний. Столову ложку сухих плодів заварити склянкою окропу, настояти 2 години в теплому місці (у духовці, на плиті), процідити. Настій приймати по 1-2 столові ложки 3-4 рази на день до їжі при гіпертонічній хворобі, вегетоневрозах, запамороченнях, задухі, клімаксі. Взяти порівну плодів і квіток, добре перемішати. 3 столові ложки суміші заварити...


Запалення слизової оболонки рота і ясен

Аїр болотний (ир, ірний корінь) - багаторічна трав'яниста рослина. З лікувальною метою застосовують кореневища аїру, які заготовляють восени до самих заморозків, промивають у воді, пров'ялюють на повітрі, розрізають і сушать при температурі не вище 25-30 °. Кореневища містять до 5 відсотків ефірного масла, 20 відсотків крохмалю, дубильні речовини, гіркоту, смоли, аскорбінову кислоту,...


Ваша думка

Ви дивилися: "Гіпертонічне харчування"