Наскільки шкідливі і небезпечні ранні овочі

Наскільки шкідливі і небезпечні ранні овочі За зиму в наш організм потрапляє дуже мало вітамінів і мікроелементів. Тому до весни ми відчуваємо авітаміноз, який може стати причиною поганого настрою і дратівливості, депресії і швидкої стомлюваності. Тому організм потребує більше овочів і фруктів.

Ми йдемо в магазини і бачимо на полицях красиві і великі плоди, але всім відомо, що в зимовий час вони вирощуються тільки в теплицях. І далеко не секрет, що такі фрукти і овочі нерідко «здрабриваються» пестицидами та нітратами для кращого росту і великого розміру.

Так наскільки небезпечні ранні овочі?

Шкода нітратів

Це слово ми чуємо досить часто, але чи дійсно нітрати шкідливі? Насправді набагато згубніше на організм людини діють нітрити, які утворюються в процесі термічної обробки або неправильного зберігання овочів і фруктів, а головне — при травленні.

Цей елемент може призвести до захворювань шлунково-кишкового тракту (у тому числі до раку), серцевих захворювань і так званому «кисневому голодуванню». Тим не менш, такі наслідки можуть бути викликані тільки систематичним вживанням овочів з нітратами.

Хто найбільше накопичує нітрати

Якщо ви хочете більше убезпечити себе і свою сім’ю, то варто купувати тільки перевірену продукцію в хороших магазинах. Але знаючи, які овочі менше накопичують шкідливої ​​речовини, можна убезпечити себе ще більше.

Схильні до накопичення нітратів такі овочі як:

  • капуста (білокачанна і кольорова);
  • буряк;
  • зелений лук і кріп;
  • огірки;
  • морква.

Якщо вам захотілося свіжих овочів, то згадайте, скільки користі ви від них отримаєте, а скільки шкоди. Адже вітамінів в тепличних рослинах дуже мало, зате негативний вплив на організм — на обличчі. А щоб поповнити запас необхідних речовин, просто спробуйте харчуватися раціонально, адже до літа вже не далеко.

Дивиться ще по-темі:

Що таке генно модифіковані продукти (ГМО)

Спори про шкоду генно модифікованих продуктах ведуться вже давно, продукти в магазинах рясніють етикетками з написом «без ГМО». І оскільки питання шкоди повністю не вивчене, такі фрукти та овочі викликають тривогу у більшості покупців. Спробуємо розібратися, чи дійсно модифіковані продукти шкідливі для здоров'я і що взагалі криється за таким поняттям....


Вічна боротьба із зайвою вагою. Як годувати дітей?

Діти - наступне покоління, і те, чим вони харчуються зараз, може зберегти або підірвати їх здоров'я і вплинути на благополуччя в майбутньому. Будучи батьками, ми прагнемо надати все найкраще нашим дітям, тому свідомо намагаємося змусити їх харчуватися ідеальним чином і потім виявляємо, що виростили упертюхів. Як і чим ми годуємо наших...


Зелена дієта

Зелена дієта, що досить швидко завоювала популярність серед жінок, родом з Америки. Дієтологи США запропонували ефективний спосіб очищення організму і зниження ваги. Він заснований на вживанні в їжу виключно зелених фруктів і овочів. Цікаво, в чому ж їх особливість? Всім відомо, що фрукти та овочі є коморами вітамінів, клітковини і мікроелементів...


Як розпізнати авітаміноз

Весняний авітаміноз - явище дуже поширене, оскільки в зимовий період в наш організм потрапляє менше вітамінів і мікроелементів. Фрукти і овочі попадаються далеко не завжди, а вітаміни в таблетках не завжди повністю засвоюються організмом. Час на фіточаї і раціональне харчування є далеко не у всіх, тому авітаміноз переслідує більшість людей....


Вітамін C: побічні ефекти.

Наше тіло потребує регулярного постачання вітамінів і мінералів для нормального росту і розвитку. Дефіцит вітамінів і мінералів може призвести до деяких погроз для здоров'я. Однак, приймаючи їх у достатній кількості, необхідно пам'ятати, що передозування вітамінів також може мати ряд негативних впливів на організм. Переваги вітаміну C. Вітамін С, відомий також як аскорбінова...


Ваша думка

Ви дивилися: "Наскільки шкідливі і небезпечні ранні овочі"