Особливості прийому вітамінів: вітаміни А, С, Е

Щодня нашому організму потрібна певна кількість вітамінів і мікроелементів. Це допомагає підтримати організм, сформувати імунітет, сприятливо вплинути на роботу кожного органу і надати нам сили. Але, як відомо, більшість таблетованих вітамінів попросту виводяться з організму, а вітаміни в продуктах харчування не завжди залишаються після термообробки. Всі особливості прийому вітамінів ми спробуємо розглянути в цій статті.

Вітамін С (аскорбінова кислота)

Вітамін С збільшує захисні властивості організму і збільшує його стійкість до різних захворювань. Він допомагає перебороти застуди, добре впливає на стан волосся і нігтів, показаний для людей, що займаються спортом, курцям, вагітним жінкам, а також схильним до частих стресів на роботі чи вдома.

Мінус вітаміну в тому, що він не стійкий і руйнується при температурі 60ºС. Також на нього негативно впливає яскраве сонячне світло, тому навіть якщо в продукті є вітамін, то при неправильному приготуванні або зберіганні він може просто зруйнуватися.

Якщо ви хочете заповнити денну норму корисної речовини, їжте свіжі овочі або фрукти, в яких вміст вітаміну С високий. Та й багатьом з дитинства знайома «аскорбінка», яка доступна в будь-якій аптеці.

Вітамін А (ретинол)

Вітамін А необхідний людям, які займаються активною фізичною або розумовою діяльністю, перенесли інфекційне захворювання або схильним до негативного впливу електромагнітного поля.

На відміну від вітаміну С, вітамін А не так швидко руйнується під впливом високих температур, зате на повітрі втрачає свої властивості. У достатній кількості міститься в риб’ячому жирі, а в тандемі з вітаміном Е добре засвоюється і позитивно впливає на організм.

Вітамін Е (токоферол)

Вітамін Е особливо необхідний жінкам в період менопаузи, тим хто живе в стресовій обстановці, а також тим, хто регулярно займається спортом. Він у великій кількості міститься в оливковій олії, горіхах і червоній рибі.

На відміну від багатьох інших вітамінів, «Е» не руйнується при нагріванні, тому вживаючи в їжу продукти, що містять його, можна заповнити недолік.

Вітамін Е добре поєднується з вітамінами С і А.

Дивиться ще по-темі:

Вітаміни групи С, аскорбінова кислота

Препарати вітаміну С Вітамін С (аскорбінова кислота) міститься в рослинних продуктах: капусті, цибулі, моркві, томаті, лимонах, апельсинах, буряках, шипшині, чорній смородині. Вітамін С нестійкий і при кип'ятінні продукту руйнується. Аскорбінову кислоту та інші препарати вітаміну С застосовують для попередження і лікування цинги (скорбута), при кровотечах (носових, легеневих, маткових), інфекційних захворюваннях, ранах,...


Надлишок вітамінів В 12, Е і D

З дитинства ми знаємо про користь вітамінів, тому соки та фрукти входити в раціон будь-якого підростаючого організму. Але мало хто замислюється, що надлишок вітамінів може завдати шкоди організму. Він може негативно позначатися на роботі внутрішніх органів, перешкоджати засвоєнню інших мікроелементів і речовин і навіть призводити до отруєння. Тому перш ніж...


Вітамін К: нестача і надлишок. Джерела вітаміну К

Всім відомо, що вітаміни грають важливу роль у формуванні імунітету і нормального функціонування організму. Практично всі життєво необхідні речовини можна отримати з їжі. Для цього достатньо лише скласти правильний раціон харчування і дотримуватися його. Таким чином, ви зможете отримати денну норму вітамінів і перешкодити розвитку багатьох недуг. Вітамін К Вітамін К є...


Що таке Вітамін А, як уникнути авітамінозу А.

Даний вітамін знаходиться у великих кількостях у різних морських продуктах, наприклад в печінці морських риб і деяких тварин, а також він є у вершковому маслі, яйцях і свіжому натуральному молоці. Молоко особливо багате вітаміном А влітку. Якщо говорити про тварин, то в них вітамін А міститься також лише в печінці,...


Вітамін В1 і з чим його їдять.

Інша назва цього вітаміну - тіамін. Головні його виробники в рослинному світі, - це зернові і бобові культури, яких досить багато росте в будь-якому городі. Також його можна знайти в дріжджах або в деяких внутрішніх органах тварин, наприклад в печінці, нирках чи серце. Вітамін B1 потрібен для успішного засвоєння вуглеводів в...


Ваша думка

Ви дивилися: "Особливості прийому вітамінів: вітаміни А, С, Е"