Переваги калію для здоров’я.

Калій є одним з семи основних мікромінералів (яких організму потрібно > 100 мг/день) разом з кальцієм, магнієм, фосфором, натрієм, хлоридом і сіркою. Норма споживання калію пов’язана з 20% зниженням ризику смерті, зниженням ризику інсульту, зниженням артеріального тиску, захистом від втрати м’язової маси, збереженням мінеральної щільності кісткової тканини і зниженням утворення каменів у нирках.

Основні функції калію в організмі включають нарощування м’язової маси, синтез білків, контролюючих електричну активність серця і підтримання кислотно-лужного балансу. Калій необхідний для підтримки загального об’єму рідини тіла, збереження електролітів і забезпечення нормальної функціональності клітин.

Рекомендація для споживання калію — 4700 мг на день для дорослих. Більшість дорослих далекі від цієї дози і за даними National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), середнє споживання калію для американців 2640 мг в день — норма, яка залишилася незмінною з 1990-х років.

NHANES також повідомили, що жінки, як правило, приймають менше калію, ніж чоловіки.

Також є широкодоступні добавки калію, але найкраще отримувати будь-який вітамін або мінерал через їжу. Це не індивідуальний вітамін, який робить певні продукти важливою частиною нашої дієти, а сукупність продуктів і поживних речовин, які працюють разом.

Було доведено, що вживання певних поживних речовин у вигляді харчових добавок не забезпечує ті ж переваги для здоров’я, як поживні речовини з їжі.

Збільшення споживання калію поряд із зменшенням натрію є найбільш важливою зміною раціону харчування людини і може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань. Про це говорить доктор Марк Х’юстон, професор медичної школи і директор Інституту в лікарні Святого Томаса в Теннессі.

Багаті калієм продукти створюють лужне середовище в організмі, яка бореться із загальним ацидозом, викликаним типовим типом харчування. Метаболічний ацидоз викликаний дієтою, повної продуктів з високим вмістом кислот, таких як м’ясо та оброблені зерна злаків, які можуть викликати виділення азоту, втрату мінеральної щільності кісткової тканини і м’язової маси.

Дослідження показало, що учасники, які вживали 5266 міліграма калію в день, підтримували в середньому на 3,6 фунтів м’язової маси більше, ніж ті, чиє споживання калію було на 50% нижче. Деякі дослідження також показують збільшення щільності кісткової тканини з високим споживанням калію.

Калій міститься в багатьох необроблених продуктах. Деякими з кращих джерел калію є зелені листові овочі, авокадо, помідори, картопля, квасоля і банани. Обробка значно знижує кількість калію в їжі, тому дієта з високим вмістом перероблених харчових продуктів, швидше за все, має низький вміст калію.

Продукти, що містять калій:

Продукти, що містять калій:

  • картопля, велика, запечена зі шкірою: 845 мг;
  • солодка картопля (батат), запечена (146 г): 694 міліграм;
  • авокадо: 602 мг;
  • диня сира, 1 порція: 417 мг;
  • гриби невеликі, 10 шт: 415 мг
  • зелень буряка, приготована, половина порції: 650 мг;
  • біла квасоля, консервована: 595 міліграм;
  • помідори, 1 порція: 528 мг;
  • соєві боби, зелені, приготовані: 485 мг;
  • банан, 1 середній: 422 мг;
  • шпинат, приготований: 419 мг;
  • йогурт з низьким вмістом жирів, простий: 398 мг;
  • груша, 1 середня: 333 мг;
  • манго, 1 середній: 323 мг;
  • апельсин, 1 середній: 300 мг;
  • фісташки, 1 порція: 310 мг;
  • родзинки: 271 мг.

Пластический хирург Тимофей Олег Васильович. +38 (096) 766-74-99, +38 (044) 228-98-60 info@plasticsurgery.com.ua г. Киев, ул. Петра Запорожця, 26, Київський міський центр пластичної хірургії та естетичної медицини «ЦЕРТУС», Київська клінічна міська лікарня №3, хірургічний корпус. Звертайтеся.

Дивиться ще по-темі:

Кефірні дієти.

Багато людей для схуднення використовують кефірні дієти,  тому що кефір дуже корисний продукт для організму. Він благотворно впливає на кровоносну і нервову системи, нормалізує роботу кишечнику і допомагає у відновленні після багатьох недуг. Якщо ви вирішили придбати струнку і красиву фігуру, тоді кефірна дієта найкращим чином допоможе вам. Найпопулярніші кефірні дієти: читати...


Дієта для гіпертоніків

При гіпертонічній хворобі основні обмеження в раціоні пов'язані з вживанням солі. Кількість її слід скоротити до 3,5 - 4 г на добу (на всі вжиті страви). Якщо вам відразу важко відмовитися від солоної їжі, спробуйте використовувати прянощі і смакові добавки, наприклад часник, хрін, лимонний сік і т.д.. Так як гіпертонія...


Діабет 2 типу. Йогурт знижує ризик розвитку діабету

Йогурт в раціоні допомагає знизити ризик розвитку діабету 2 типу. Дослідники проводять клінічні випробування, щоб перевірити, чи дійсно йогурт допомагає уникнути розвитку діабету другого типу. Такі думки виникли після того, як вони виявили, що високе споживання молочних продуктів харчування було пов'язано з більш низьким ризиком розвитку цього захворювання. У ході дослідження було...


Як уникнути шкоди солі

З давніх часів люди використовували для їжі різні приправи. Вони покращували смак будь-якої страви, допомагали продезінфікувати м'ясо або рибу, а також дозволяли домогтися нового смаку. Єдиною незмінною добавкою завжди була сіль. Без неї неможливо уявити ні сучасну, ні старовинну кухню. Без солі навіть найвишуканіший делікатес здається прісним і неапетитним, але...


Цукор: якіх проблем можна уникнути

Більшість з нас люблять солодке, а особливо це стосується дітей. Торти та тістечка, цукерки та інші десерти - все це містить цукор, причому в чималій кількості. А, як відомо, він негативно позначається не тільки на здоров'ї людини, але і на ії фігурі. Крім цього він може стати причиною появи і...


Ваша думка

Ви дивилися: "Переваги калію для здоров’я."