Вплив гострої їжі на організм
Наші смакові рецептори здатні розпізнавати безліч смаків. Це дає можливість формувати смакові переваги і насолоджуватися улюбленими стравами. Але вони теж здатні вплинути на наше здоров’я. І справа не тільки в користі, а й у шкоді.
Історія гострих прянощів
Гострі приправи можна зустріти практично в будь-якій національній кухні народів світу. Вони широко застосовуються для перших і основних страв, а іноді навіть стають частиною вишуканих десертів.
Перець став однією з перших приправ, які поставлялися з Близького Сходу. Його історія налічує більше кількох тисяч років.
Перець завжди застосовувався в кулінарії або косметичних і лікувальних цілях. Народні рецепти дійшли і до наших днів.
Вплив гострих спецій і їжі на організм
Багато гострі приправи здатні прискорювати обмін речовин, тому вони є відмінною профілактикою ожиріння і надмірної ваги. Гостра їжа також допомагає нормалізувати кровообіг, знизити артеріальний тиск і зміцнює стінки судин.
Гостра їжа також здатна зігріти в холодну погоду, запобігти появі і розвиток бактерій в їжі і безпосередньо в травній системі. Гостра їжа допоможе впоратися з поганим настроєм і депресією, а також додасть особливе відчуття бадьорості.
Гостра їжа не рекомендується людям, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом. У такому випадку необхідно ретельно контролювати прийом гострих спецій. Занадто гострі страви і часте застосування перцю в якості приправи, може стати причиною подразнення слизової, викликати печію і напади гастриту, дратувати виразку і привести до неприємних відчуттів в області черевної порожнини.
Гостра їжа часто стає причиною печії, може викликати спазми, важкість у шлунку і погіршити стан організму.
Особливості вживання гострої їжі
Гостра їжа викликає звикання. З часом, вся їжа, яка буде без добавок, стане здаватися прісної і позбавленою смаку. Тому намагайтеся не старатися і робіть «перерви» у вжитку.
Також перець сильно впливає на смакові рецептори. Вони притупляє відчуття, тим самим роблячи навіть найсмачнішу і вишукану їжу ніякої на смак.
Дивиться ще по-темі:
Дієта для гіпертоніків
При гіпертонічній хворобі основні обмеження в раціоні пов'язані з вживанням солі. Кількість її слід скоротити до 3,5 - 4 г на добу (на всі вжиті страви). Якщо вам відразу важко відмовитися від солоної їжі, спробуйте використовувати прянощі і смакові добавки, наприклад часник, хрін, лимонний сік і т.д.. Так як гіпертонія...
Селера: що це таке і з чим його їдять
Останнім часом на полицях супермаркетів ми все частіше зустрічаємо нові й незвичайні для нас овочі, фрукти і приправи. Найчастіше ми вибираємо їх для смаку, але мало хто знає, що більшість з них є корисними і можуть стати не тільки смачною добавкою до будь-якої страви і салату, але і додатковим джерелом...
Як уникнути шкоди солі
З давніх часів люди використовували для їжі різні приправи. Вони покращували смак будь-якої страви, допомагали продезінфікувати м'ясо або рибу, а також дозволяли домогтися нового смаку. Єдиною незмінною добавкою завжди була сіль. Без неї неможливо уявити ні сучасну, ні старовинну кухню. Без солі навіть найвишуканіший делікатес здається прісним і неапетитним, але...
Як захиститися від комарів
Літо, цей той період, коли комахи активно «атакують» нас і іноді щоб позбутися від них необхідно постаратися. Особливо це стосується комарів. І якщо вдома можна попросту використовувати ароматичні пластини і спеціальні фумігатори, то виходи на природи чреваті множинними укусами. Як позбутися комарів, і які з коштів справді ефективні? Як захиститися від...
БРОНХІТ. Сторінка 2
Материнка звичайна - багаторічна трав'яниста рослина. З лікувальною метою використовують траву материнки, яку збирають в період повного цвітіння, зрізуючи верхню частину рослини, і сушать в тіні. Трава містить ефірну олію, аскорбінову кислоту, дубильні і гіркі речовини, фітонциди. Трава материнки має потогінну, відхаркувальну, сечогінну, жовчогінну, протизапальну, антисептичну, кровоспинну, спазмолітичну і заспокійливу центральну нервову...