Желатин: прихована користь

Желатин: прихована користьЩо таке желатин — відомо всім, але як його використовувати, щоб отримати максимальну користь, знає далеко не кожен. Желатин незамінний при приготуванні смачних десертів, його все частіше використовують у косметології, а також він широко застосовується у фармацевтиці та біології. Але сьогодні ми розглянемо найбільш часті області застосування.

Властивості желатину

За своєю суттю желатин є продуктом тваринного походження. Він робиться з хрящів і сухожиль, і є майже чистим колагеном. Желатин містить гліцин, який є однією з амінокислот, що надає організму енергію. Також до складу желатину входять:

  • аланін;
  • глютамінова кислота;
  • аспарагінова кислота.

Кожен з цих компонентів є необхідним і бере участь в обмінних процесах. Вони так само добре впливають на серце і нервову систему. Крім цього в желатині міститься ряд корисних вітамінів і мікроелементів, які добре засвоюються. Автолюбителям и автомобилистам: запчасти для форд фокуса продаются давно и успешно на fordeuropa.ru, компания FordEuropa.

Але желатин має і деякі протипоказання.

Його не можна вживати людям з непереносимістю, діатезом і алергіями, які можуть негативно позначитися на здоров’ї.

Використання желатину в кулінарії

Найбільш широке поширення желатин отримав саме в кулінарії. Він використовується не тільки в десертах, а й у приготуванні м’ясних страв. Одним з найпопулярніших є желе, для приготування якого достатньо в сік додати желатин і цукор. Його люблять і діти і дорослі, а деякі ресторани навіть включають желе в свої меню. Також желатин використовується при приготуванні джемів, причому використовується він не тільки в домашньому виробництві. Желатин входить і до деяких соусів. Він надає їм потрібну консистенцію, не «забиваючи» смак.

Господині також додають його в холодець і заливне — улюблені страви слов’янських народів. Тому можна сміливо сказати, що желатин — одна з найбільш популярних добавок, без якої просто не обійтися в харчовій промисловості.

Використання желатину в косметології

Що стосується косметології, то тут желатин є чи не основним компонентом у приготуванні кремів, масок для волосся та обличчя та інших засобів. По суті, він є чистим колагеном (який так часто звучить у рекламі), тому маски на його основі мають гарну ефективність, яка конкуруєть навіть з дорогими професійними масками.

Він же добре підходить і для процедури ламінування, яка зараз дуже популярна у всьому світі. Вона надає волоссю блиск, робить її гладкими і красивими, надаючи здоровий вигляд.

Також желатин широко застосовується для очищувальних масок-плівок. На відміну від багатьох хімічних аналогів, він є абсолютно безпечним, містить корисні речовини і благотворно впливає на зовнішній вигляд шкіри, при цьому м’яко очищаючи пори. Желатинові маски дуже добре підходять для обгортань і сумішей для тіла, а також додаються в креми.

Сам по собі желатин є унікальним продуктом, який багато хто просто недооцінюють. Якщо ви хочете зберегти свіжість шкіри та її молодість, приготувати смачну страву або зробити унікальний десерт, то без нього вам ніяк не обійтися.

Дивиться ще по-темі:

Особливості прийому вітамінів: вітаміни А, С, Е

Щодня нашому організму потрібна певна кількість вітамінів і мікроелементів. Це допомагає підтримати організм, сформувати імунітет, сприятливо вплинути на роботу кожного органу і надати нам сили. Але, як відомо, більшість таблетованих вітамінів попросту виводяться з організму, а вітаміни в продуктах харчування не завжди залишаються після термообробки. Всі особливості прийому вітамінів ми...


Лікування наркоманії та алкоголізму в Київській області

Їснує поширена помилка, що залежність можна перемогти за допомогою сили волі. На жаль, це не так. Коли людина вживає наркотики чи алкоголь протягом тривалого проміжку часу, речовина поступово змінює його розум, його спосіб мислення. Наш реабілітаційний наркологічний центр у Києві орієнтований не просто на зняття фізичних наслідків вживання алкоголю або...


Зашлакованість.

Добре виводить з організму токсини чай з кірок цитрусових. Порівну змішайте подрібнені сухі кірки апельсина, мандарина та лимона. По одній столовій ложці суміші заварюйте і пийте як чай протягом двох-трьох тижнів....


Як уникнути шкоди солі

З давніх часів люди використовували для їжі різні приправи. Вони покращували смак будь-якої страви, допомагали продезінфікувати м'ясо або рибу, а також дозволяли домогтися нового смаку. Єдиною незмінною добавкою завжди була сіль. Без неї неможливо уявити ні сучасну, ні старовинну кухню. Без солі навіть найвишуканіший делікатес здається прісним і неапетитним, але...


Діабетичні продукти. Їжа під час цукрового діабету

Цукровий діабет - це справжня проблема для багатьох. Крім дієти, це захворювання вимагає особливого ставлення до всього організму в силу певних особливостей. Але найголовнішим залишається все ж харчування, оскільки дуже важливо дозувати кількість цукру, який потрапляє в кров. Проблема цукрового діабету Цукровий діабет - це захворювання, при якому порушується вироблення інсуліну. Існує...


Ваша думка

Ви дивилися: "Желатин: прихована користь"