Меню
Категории
Желатин: прихована користь
04.06.2013 Цікаво

Желатин: прихована користьЩо таке желатин — відомо всім, але як його використовувати, щоб отримати максимальну користь, знає далеко не кожен. Желатин незамінний при приготуванні смачних десертів, його все частіше використовують у косметології, а також він широко застосовується у фармацевтиці та біології. Але сьогодні ми розглянемо найбільш часті області застосування.

Властивості желатину

За своєю суттю желатин є продуктом тваринного походження. Він робиться з хрящів і сухожиль, і є майже чистим колагеном. Желатин містить гліцин, який є однією з амінокислот, що надає організму енергію. Також до складу желатину входять:

  • аланін;
  • глютамінова кислота;
  • аспарагінова кислота.

Кожен з цих компонентів є необхідним і бере участь в обмінних процесах. Вони так само добре впливають на серце і нервову систему. Крім цього в желатині міститься ряд корисних вітамінів і мікроелементів, які добре засвоюються. Автолюбителям и автомобилистам: запчасти для форд фокуса продаются давно и успешно на fordeuropa.ru, компания FordEuropa.

Але желатин має і деякі протипоказання.

Його не можна вживати людям з непереносимістю, діатезом і алергіями, які можуть негативно позначитися на здоров’ї.

Використання желатину в кулінарії

Найбільш широке поширення желатин отримав саме в кулінарії. Він використовується не тільки в десертах, а й у приготуванні м’ясних страв. Одним з найпопулярніших є желе, для приготування якого достатньо в сік додати желатин і цукор. Його люблять і діти і дорослі, а деякі ресторани навіть включають желе в свої меню. Також желатин використовується при приготуванні джемів, причому використовується він не тільки в домашньому виробництві. Желатин входить і до деяких соусів. Він надає їм потрібну консистенцію, не «забиваючи» смак.

Господині також додають його в холодець і заливне — улюблені страви слов’янських народів. Тому можна сміливо сказати, що желатин — одна з найбільш популярних добавок, без якої просто не обійтися в харчовій промисловості.

Використання желатину в косметології

Що стосується косметології, то тут желатин є чи не основним компонентом у приготуванні кремів, масок для волосся та обличчя та інших засобів. По суті, він є чистим колагеном (який так часто звучить у рекламі), тому маски на його основі мають гарну ефективність, яка конкуруєть навіть з дорогими професійними масками.

Він же добре підходить і для процедури ламінування, яка зараз дуже популярна у всьому світі. Вона надає волоссю блиск, робить її гладкими і красивими, надаючи здоровий вигляд.

Також желатин широко застосовується для очищувальних масок-плівок. На відміну від багатьох хімічних аналогів, він є абсолютно безпечним, містить корисні речовини і благотворно впливає на зовнішній вигляд шкіри, при цьому м’яко очищаючи пори. Желатинові маски дуже добре підходять для обгортань і сумішей для тіла, а також додаються в креми.

Сам по собі желатин є унікальним продуктом, який багато хто просто недооцінюють. Якщо ви хочете зберегти свіжість шкіри та її молодість, приготувати смачну страву або зробити унікальний десерт, то без нього вам ніяк не обійтися.

Добавить комментарий
*