Меню
Категории
Вітаміни групи С, аскорбінова кислота
17.10.2011 Ліки

Препарати вітаміну С

Вітамін С (аскорбінова кислота) міститься в рослинних продуктах: капусті, цибулі, моркві, томаті, лимонах, апельсинах, буряках, шипшині, чорній смородині. Вітамін С нестійкий і при кип’ятінні продукту руйнується.

Аскорбінову кислоту та інші препарати вітаміну С застосовують для попередження і лікування цинги (скорбута), при кровотечах (носових, легеневих, маткових), інфекційних захворюваннях, ранах, що мляво гояться, при посиленому фізичної і розумової праці. Лікувальна доза вітаміну С (аскорбінової кислоти) для дорослих від 0,05 до 0,5 г на прийом, дітям від 0,05 до 0,1 м.

Випускається в порошку, таблетках і драже, що містять по 0,05-0,1 г аскорбінової кислоти.

Рідкий концентрат вітаміну С — темна густа рідина кислуватого смаку. Готується з плодів шипшини, чорної смородини або зеленого волоського горіха. В 1 г концентрату міститься 8-10 мг аскорбінової кислоти.

Вітамінізований сироп з плодів шипшини — 1 мл містить 0,005 г аскорбінової кислоти. Приймають по 1 столовій ложці 2 рази на день перед їжею.

Термін зберігання б місяців. Зберігають у прохолодному і темному місці.

Таблетки вітаміну С з глюкозою випускаються в упаковці по 10 штук. Приймають по 1 таблетці 3 рази на день перед їжею.

Препарат CB1 (поєднання вітамінів С і B1) випускається у вигляді драже, що містять по 25 мг аскорбінової кислоти і 1 мг вітаміну B1. Приймають по 1-3 драже на день перед їжею як стимулятор фізичної та розумової діяльності при напруженій роботі.

Полівітаміни. З метою комплексного лікування вітамінними препаратами випускаються так звані полівітаміни, що містять кілька вітамінів. В одній горошині-драже містяться вітаміни С, B1, В2, А.

Лучшие рецепты здесь: первые блюда представлены в большом ассортименте.

Добавить комментарий
*