ГРИП. Лікування. Малина, плоди малини — застосування

Брусниця звичайна. У народній медицині при грипі застосовують ягоди брусниці у вигляді морсів. При простудних захворюваннях п’ють також настій  гілочок: столову ложку трави залити склянкою окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 2 столові ложки 4-5 разів на день.

Застосовують брусницю і в зборі:

Всю рослину брусниці, всю рослину суниці (порівну), столову ложку суміші залити склянкою води, довести до кипіння. У відвар додати мед (за смаком) і пити гарячим по склянці 3-4 рази на день при простудних захворюваннях.

Часник. При грипі застосовують свіжий часник по 2-3 зубки щоденно (так само і для профілактики в період епідемії).

малина звичайнаМалина звичайна — напівчагарник висотою 1,5-2 м з багаторічним кореневищем, що розвиває дворічні надземні пагони. Цвіте у червні — липні, плоди дозрівають в липні-серпні.

Для медичних цілей використовують усі частини рослини.

Плоди збирають у суху погоду в період повного дозрівання, коли вони легко знімаються з квітколожа, укладають в плетені кошики, прокладаючи шари гілочками. Не слід збирати плоди частково засохлі, уражені хробаками. Сушать плоди у печах або сушарках плодоовочевих при температурі 30-35°, попередньо провялівая на сонці протягом дня. До кінця сушки температуру можна підвищити до 40-50°. Для сушіння плоди найкраще розкладати тонким шаром в 2,5-3,5 см на ситах. Можна сушити і на відкритому повітрі, але в цьому випадку час сушки значно подовжується і сировина може запліснявіти. Для медичних цілей заготовляють тільки плоди дикоростучої малини — садова малина не має потогінну дію або діє набагато слабкіше.

Плоди малини містять цукри, органічні кислоти, вітамін С, каротин, сліди вітамінів групи В, фолієву кислоту, пектинові, флавонові, дубильні, слизисті, білкові і фарбувальні речовини, мінеральні солі.

У народній медицині плоди малини вживають як потогінний і жарознижуючий засіб при простудних захворювання н лихоманці. Сік з цукром — гарний освіжаючий напій для лихоманих хворих. Сироп з ягід додають у мікстури для поліпшення смаку, п’ють від кашлю, при хворобах горла і пневмонії. Настій сухих плодів приймають при простудних захворюваннях, грипі (столову ложку плодів заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин. Пити по склянці гарячого настою 2 рази на день).

Плоди малини входять до складу різних потогінних та інших зборів:

Плоди малини, квіти липи (порівну). Столову ложку суміші заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по склянці гарячого настою на ніч як потогінне.

Плоди малини, квіти липи, листя мати-й-мачухи, плоди анісу, кора верби (всіх порівну). Столову ложку подрібненої суміші заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по склянці гарячого настою на ніч при грипозному стані як потогінне.

Плоди малини — 2 частини, листя мати-й-мачухи — 2 частини, трава материнки — 1 частина. Столову ложку суміші заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/2 склянки гарячого настою 3-4 рази на день як потогінне.

Плоди малини — 1 частина, лист малини — 2 частини, трава душиці — 2 частини, листя мати-й-мачухи — 2 частини. Столову ложку подрібненої суміші заварити двома склянками окропу, кип’ятити 5-10 хвилин на слабкому вогні, процідити. Пити по 1/2 склянки гарячого відвару 3-4 рази на день перед їжею при простудних захворюваннях як потогінний і відхаркувальний засіб.

На beerplace.com.ua — вся информация про чешское пиво. Как готовится, какие его особенности и в каких заведениях предлагается.

Дивиться ще по-темі:

ГЕМОРОЙ. Лікування

Звіробій продірявлений. Застосовують у вигляді відвару: столову ложку подрібненої трави залити склянкою окропу, кип'ятити 15 хвилин на слабкому вогні, процідити. Пити по 1/4 склянки 3 рази на день. Суниця лісова. Відвар листя застосовують для клізм і обмивань (столову ложку листя заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити). Калина звичайна. При гемороїдальних кровотечах...


Гіпертонічна хвороба. Лікування. Стор. 2

Буряк червоний - овочева рослина. З лікувальною метою використовують коренеплоди буряка, що містять білки, жири, цукри, вітаміни Bi, ВГ, В *, Р, С, фолієву і органічні кислоти, залізо та інші речовини. Сік буряка з медом (порівну) рекомендують при гіпертонії (по столовій ложці 4-5 разів на день). Смородина чорна. Варення і відвар сушених...


АНГІНА

Аніс звичайний - однорічна трав'яниста рослина. З лікувальною метою застосовують ії плоди, які заготовляють під час дозрівання, коли плоди перших парасольок побуріли, а решта парасольок ще зелені. Плоди містять 2-3 відсотки ефірної і 10 відсотків жирної олії, білкові і мінеральні речовини. Настій плодів застосовують при кашлі, втрати голосу, запаленні слизової оболонки дихальних...


ГОЛОВНИЙ БІЛЬ

Брусниця звичайна. У народній медицині використовують свіжі ягоди. Бузина сибірська. Застосовують настій квіток бузини: столову ложку сухих квіток заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Приймати по 1/4 склянки (краще з медом) 3-4 рази на день за 15 до їди. Валеріана лікарська. Застосовують у вигляді настоїв і відварів. Ефективність валеріани виявляється більш...


Гіпертонічна хвороба

Глід криваво-червоний. Застосовують у вигляді зборів квітоки і плодів: Квітки глоду, трава пустирника, трава сухоцвіту, лист омели (всіх порівну), 4 столові ложки подрібненої суміші заварити 1 л окропу, настояти 8 годин, процідити. Настій приймати по 1/2 склянки 3 рази на день через годину після їжі при гіпертонії. Плоди і квітки глоду,...


Ваша думка

Ви дивилися: "ГРИП. Лікування. Малина, плоди малини — застосування"